Mitologia Nòrdica

Benvinguts a la nostra pàgina web de mitologia nòrdica, aquí expliquem mites, històries sobre la mitologia nòrdica i els seus déus.

Història Nòrdica

En el Món Nòrdic el pilar de la vida es l’Arbre “Yggdrasil” i esta al voltant del món. La Mitologia Nòrdica es divideix entre els déus, regnes i gegants. També és important on vivien els déus que era “Asgard”. Asgard estava situat al cel, es podia anar gràcies al pont “Bifröst”. “Midgard” és el món dels homes creat per Odin o “pare e tots”. “Valhalla” és el lloc on anaven tots els homes o dones que morien, anaven a servir a Odin, acompanyats per les valkiries.

També tenen Regnes que són: Helheim (Regne dels Morts), Alfheim (Regne dels Elfs), Niflheim (Regne de les Oscuritats i Tenebres), Jotunheim (Regne dels gegants), Mupelheim (Regne del Gegant del Foc) i Nidavellir (Regne dels Nans).

DÉUS MÉS IMPORTANTS

Odin o pare de tots, és el deu de la Guerra i la Saviesa. Ell controla pràcticament tot el món, gracies als seus fidels corbs, Hugin i Munin. Hi Ha algunes històries que diuen que Odin era dolent i altres que era bona persona… Se’l representa sense un ull, que el va sacrificar per veure les Nornes del Destí (que eren tres dones que et deien que et depararà en el futur, però mai et diran quan et moriràs). Odin estava destinat a morir en el Ragnarök (la batalla final) a mans del llop Fenrir.

Thor era el déu del tro i de la Guerra Salvatge. És un dels molts fills d’Odin. La seva arma era el martell conegut com a Mjölnir i el seu cinturo (que representava la força). Thor estava destinat a morir en el Ragnarök a mans de la serp del món “Jörmundgrand”.

Loki era el deu del foc i l’Astúcia però tambe conegut per el déu de les entremaliadures i bromes. Ell morirà al Ragnarök lluitant amb Heimdall (el déu que feia sonar la banya, que donaria inici al Ragnarök).

MITES

La mort de Balder

Tot comença quan Balder (déu de l’amor) somia que morirà. Llavors Frigg (Mare d’ell i espantada) va fer prometre a tots els éssers vius que no facin cap mal a Balder, menys una planta anomenada Vesc (en castellà “Muérdago”) Al assabentar-se d’això Loki (Ell li tenia mota enveja a Balder perquè era el més estimat de tots els déus), va agafar el Vesc i va crear una fletxa amb ella. Invisible, va fer que Höor (germà de Blader que era cec) li dispari, matant al seu germà.

La castic de Loki

Després de haver matat a Balder, Loki va ser castigat durant molt temps. El càstig consisteix en que cada dia una serp amb la boca oberta, li llençarà gotes de verí al pit, fent-li una dolor insuportable. Fins al Ragnarök.

EL RAGNARÖK O LA BATALLA FINAL

El Ragnarök o la Batalla Final es tracta dels déus contra el gegants. En aquesta batalla moriràn els déus més importants com: Odin, Thor, Loki i molts més. El Ragnarok comença quan Loki es deslliga de les cadenes i reuneix als seus fills: Fenrir (el llop gegant) que al final es capturat gràcies al sacrifici d’una mà de Tyr (un altre déu de la guerra), Jörmundgrand, (la serp gegant) que morirà tant ell com Thor lluitant.

Després del Ragnarök, el món fa quedar fet un desastre però poc a poc s’aniria recuperant.